• 7ebe9be5e4456b78f74d28b21d22ce2

Методи за дневно одржување на LED огледало

Методи за дневно одржување на LED огледало

1617256181 (1)

Зошто вршиме рутинско одржување на LED ретровизори за бања?

Огледало за бања со LED осветлувањеглавно се користи за осветлување на бањата.Но, не само што може да ни дозволи да ги видиме нашите чисти лица во темната бања, туку и да игра улога во украсувањето на бањата.Сепак, без разлика за што е, треба да се одржува долго време.Меѓутоа, по долго време, површината наLED осветлено огледало против маглачесто ќе биде покриен со слој прашина и ќе го изгуби оригиналниот светол изглед.Затоа, брендот производител наОгледало на LED светилка за бањарече дека треба да се внимава на чистењето и одржувањето на огледалото на светилката.

Методи на одржување на LED огледало

1.За време на чистењето и одржувањето треба да внимаваме да не се менува структурата на светилките, да не се менуваат деловите на светилките.По чистењето и одржувањето, светилките ќе се постават како што се.Не ги испуштајте или погрешно ставајте делови од светилките.

2. Секогаш бришете ја светилката со сува крпа и внимавајте да спречите навлегување на влага.Избегнувајте оштетување од корозија или истекување на кратки споеви долго време.

3. Светилките инсталирани во тоалетите и бањите мора да бидат опремени со абажури отпорни на влага, инаку работниот век значително ќе се скрати.

4.Покрај тоа, не закачувајте артикли или не печете облека на светилката.

6X3A8222
12-1

Методи за чистење на LED огледало

1. Подобро е да не ја чистите светилката со вода, само избришете ја со сува крпа.Ако не ја допирате водата внимателно, обидете се да ја исушите.Не бришете со влажна крпа веднаш по вклучувањето на светилката, бидејќи сијалицата е склона да пука во случај на висока температура и вода.

2. Во однос на чистењето, абажурот на платнената површина не може да се исплакне.Нанесете суво чистење.Ако е од стакло, може да се измие со вода, а рамката на светилката може да се избрише само со крпа.

3. Тоа е добар начин за чистење на леќата на светилката со оцет.Истурете околу шише оцет во половина слив со вода.По мешањето, натопете го парталот во вода со оцет.Прашината на светилката може да се избрише со исушената крпа.Бидејќи оцетот има ефект на чистење и спречување на статички електрицитет, светилката избришана со оцет не само што е светла, туку и не е лесно да добие прашина.

4. Исчистете го телото на светилката со мека сува памучна крпа.Движењето треба да се задржи од врвот до дното, не тријте напред-назад.Кога го чистите абажурот, препорачливо е да користите чиста прашина за пердуви за нежно да ја четкате за да не ја извалкате или да предизвикате деформација.

Важноста за одржување на LED огледалото за бања

Наогледало за бањаво бањата е тесно поврзана со нашиот живот.И нашето чистење и одржување на се што е во бањата е поврзано со нашиот живот.Редовно чистење и одржување наогледало за бањаLED светлата може да ви донесат светол простор за туширање.

Ако имате какви било прашања за одржување наLED огледало за бања, Ве молиме слободноКонтактирајте не!

1617176520 (1)

Време на објавување: 22.06.2021